sitemap  
print versie
strategisch beleid > balanced scorecard >
 

uw onderneming op koers dank zij de balanced scorecard

Omzet en winst, personeelsbeleid, kwaliteitsbewaking of innovatie; het zijn maar enkele van de vele factoren het management gelijktijdig moet in de gaten houden. Naar analogie dient ook een vliegtuigpiloot tegelijk te letten op diverse gegevens: koers, luchtsnelheid, hoogte, brandstofverbruik, enz. Hij beschikt hiervoor over een panel van instrumenten en waarschuwingslichtjes. Wat het instrumentenpanel in de cockpit doet, dat doet de balanced scorecard (BSC) - ook boordtabel genoemd - voor de manager.

Met behulp van de balanced scorecard wordt nagegaan of de doelstellingen die opgesteld werden in het managementplan bereikt (kunnen) worden. Elke doelstelling wordt vertaald naar een set parameters (kritieke prestatie indicatoren - KPI) die toelaten te "meten" in welke mate de doelstelling reeds behaald is. Het onderscheid tussen hoofd- en bijzaken, en de vier perspectieven volgens dewelke er wordt geƫvalueerd (financieel, afnemers, interne processen, leren en groei) maken van de boordtabel een zeer efficiƫnt hulpmiddel voor de opvolging en bijsturing van het ondernemingsbeleid.

Voor het opvoeren van uw ondernemingsprestaties via het invoeren of optimaliseren van de boordtabel, bevelen wij u onze consulting- of coachingdiensten aan.

Meer info over BSC via:

Profidyn nv/sa - Dalialaan 39 - 3191 Boortmeerbeek - Tel. +32 15 61 56 76
E-mail: - Gebruiksvoorwaarden en privacy-statement
 
 
 
 
Zoeken