sitemap  
print versie
alternatief groeien > productinnovatie >
 

productinnovatie

Marketing experten zullen u vertellen dat de beste ideeën voor de ontwikkeling van nieuwe producten dienen gezocht te worden bij de huidige en toekomstige klanten. In de praktijk blijken deze klanten echter niet over de verbeelding te beschikken om tot werkelijk innovatieve productideeën te komen die tegemoet komen aan een huidige of toekomstige behoefte. Zo zullen deelnemers aan denkgroepen nagenoeg steeds opteren voor zgn. productverbeteringen die weinig afwijken van een huidige versie. Wanneer deze producten vervolgens op de markt gelanceerd worden is het succes hiervan dikwijls bedroevend, daar kleine veranderingen onvoldoende blijken om een aankoopgedrag fundamenteel te beïnvloeden.

Productinnovatie via het zogenaamde "denken buiten het kader", gestimuleerd via het houden van brainstormsessies, resulteren doorgaans in een lading creatieve ideeën die op het eerste gezicht weliswaar aantrekkelijk lijken, maar in de praktijk soms zo ver van het merkimago of van de bedrijfsmogelijkheden verwijderd zijn dat deze gedoemd zijn om snel opzij geschoven te worden dan wel te floppen op de markt.

Hoe kunnen productontwikkelaars komen tot het briljante innovatie-inzicht dat ver genoeg afstaat van het bestaande productaanbod om de intresse van de klanten op te wekken, maar toch dicht genoeg aansluit bij de positionering en de mogelijkheden van de onderneming ? Menige onderneming heeft reeds indrukwekkende resultaten geboekt dank zij de TRIZ-methode (Theory of Inventive Problem Solving). Het gaat hier om een gedisciplineerde benadering die uitgaat van huidige productkarakteristieken, een benadering vanuit het product.

Ontdek hoe u het innovatieproces binnen uw onderneming niet alleen volledig kunt beheersen, maar tegelijk een fundamentele groei kunt realiseren dank zij hoogst innoverende productvernieuwingen. Teken in op onze opleiding "groei door innovatie", waarbij het innovatieproces wordt aangeleerd als een vijf stappen praktijkgids voor dummies, en waarbij tevens wordt ingegaan op de vraag of  "first mover" altijd een voordeel betekent.

Nuttige link: www.aitriz.org

Profidyn nv/sa - Dalialaan 39 - 3191 Boortmeerbeek - Tel. +32 15 61 56 76
E-mail: - Gebruiksvoorwaarden en privacy-statement
 
 
 
 
Zoeken