sitemap  
print versie
alternatief groeien > allianties & partnerships >
 

allianties en partnerships

Voor de groeiende onderneming zijn allianties, joint ventures of partnerships in hun diverse vormen in vele gevallen een aantrekkelijke manier om het groeiproces te versnellen. Zeker bij expansie naar het buitenland is het doorgaans efficiënter om de operaties op te zetten met behulp van lokale partners.

Na een fusie of een overname blijft er van de samensmeltende partijen slechts één enkele corporatie over. Bij de diverse vormen van allianties of partnervorming moeten we echter blijvend rekening houden met enerzijds twee of meer moederorganisaties (met eigen beleid, model, cultuur, ...) en anderzijds de alliantie onder de vorm van een externe vennootschap of geïntegreerd binnen de bedrijfsactiviteiten van de moederorganisaties. Allianties zijn derhalve altijd complex van aard en verdienen een bijzondere aandacht.

Profidyn is uw ideale partner om het ganse proces te begeleiden, en kan u unieke integrale dienstverlening aanbieden, gaande van partner search, due diligence, coachen van de onderhandelingen om tot de intentieverklaring te komen (memorandum of understanding), locatie-onderzoek, financiering en fiscale optimisatie, detailplanning en uitvoerige begeleiding van de typische 100-dagen periode om de alliantie tot leven te brengen, contractvorming, uitvoering, opvolging en bijsturing. Profidyn heeft het voordeel om bij een aantal belangrijke fases te kunnen steunen op een uitmuntend partnernetwerk. Uiteraard is ieder alliantie-proces in de eerste plaats maatwerk met ruime aandacht naar alle aspecten van communicatie.

Heeft u graag een opleiding rond de kritische succesfactoren van alliantievorming en de optimale manier van aanpak, gekoppeld aan aandachtspunten bij expansie naar het buitenland, teken dan in op ons seminarie rond alternatief groeien. Kostprijs 180 € pp. excl. btw, incl. syllabus. Profidyn aanvaardt BEA-opleidingscheques.

Profidyn nv/sa - Dalialaan 39 - 3191 Boortmeerbeek - Tel. +32 15 61 56 76
E-mail: - Gebruiksvoorwaarden en privacy-statement
 
 
 
 
Zoeken