sitemap  
print versie
strategisch beleid > familiale onderneming >
 

familiale aspecten van de onderneming

In België zijn 70 % van de ondernemingen familiebedrijven; in Nederland 74 %. Deze familiebedrijven vertegenwoordigen een gezamenlijk aandeel van resp. 55 % (België) en 54 % (Nederland) in het BNP. We mogen rustig stellen dat onze familiebedrijven een motor vormen voor onze economie, en het aantal middelgrote en grote (met omzet > 1 miljard euro) bedrijven waar de familie-invloed bepalend is voor het beleid is iets waar we trots op mogen zijn.

Bij de familiale onderneming wordt in haar werking sterk beïnvloed door de spanningen tussen drie belangendomeinen, namelijk het bedrijf, de familie en de eigendom. De succesvolle onderneming zal in haar beleid doelbewust en op de juiste manier aandacht besteden aan deze drie domeinen. Voorbeelden hiervan zijn: het stellen van de juiste prioriteiten wanneer het belang van de onderneming in het geding is; het management aanpassen i.f.v. de groeifase; oog voor de familie-aspekten; een goed bestuur (adviesraad, rol van externen); familieraad en familiecharter; oog voor bedrijfscontinuïteit (voorbereiding van de opvolging).

Profidyn kan de groei van uw familiebedrijf naar een nieuwe hoogte stuwen en u helpen met uw opvolgingsproblematiek, met expliciete aandacht voor ieder van de drie belangendomeinen.

  • in onze opleiding rond de familiale wortels van de groeionderneming wordt ondermeer ingezoomd op de succesfactoren bij familiebedrijven, de rol van de adviesraad, generatieaspecten en de opvolgingsproblematiek
  • wij kunnen u helpen met het vinden van externe bestuurders voor uw adviesraad
  • of, wij kunnen uw onderneming bijstaan door ad hoc consulting of coaching op maat.

Nuttige links:

Profidyn nv/sa - Dalialaan 39 - 3191 Boortmeerbeek - Tel. +32 15 61 56 76
E-mail: - Gebruiksvoorwaarden en privacy-statement
 
 
 
 
Zoeken